Verdens bedste navigationsofficer søges til miljøskibet GUNNAR THORSON, Frederikshavn

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kunne du tænke dig et udfordrende job som navigationsofficer på et miljøskib, hvor opgaverne er lidt anderledes når du skal navigere rundt med 600m flydespærring og et andet skib i den anden ende? Et job hvor du får ansvaret for skibets navigations- og GMDSS systemer? Et job hvor du får mulighed for at lære fra dig over for Søværnets kadetter? Og samtidigt skal fungere som en af lederne af GUNNAR THORSONs mobile beredskab?
Og vil du bidrage til at fastholde og udvikle den operative evne for skib og besætning med øje for fremtidens muligheder i nye miljøskibe, så er du måske vores nye navigationsofficer.


Om os

GUNNAR THORSON er det ene af Søværnets to store miljøenheder i Division 32, som er underlagt 3. Eskadre. Skibet har cirka 100 operative sejldage om året. Det opererer hovedsageligt i dansk farvand og det typiske sejladsmønster er af 5-10 dages varighed.

Enhedens hovedopgave er i forbindelse med en olieforurening i danske farvande, at opsamle og dokumentere denne. Derudover består opgaverne af søredning, farvandsovervågning, træning med andre danske og udenlandske miljøenheder, være platform for andre nationale kapaciteters træning, egen uddannelse og intern træning samt uddannelse af kadetter.
Skibet bærer på områder præg af sin alder, men er fuldt operativt og forventes først udskiftet inden for de næste 5-10år, hvorfor der skal være fokus både på den nuværende kapacitet, men også øje for udviklingspotentialer frem mod kommende enheder.

Skibet har kun én besætning og derfor varter besætningen også skibet ved henlæggelse i basehavn herunder vagten – både almindelig basehavnsvagt og som en del af skibets mobile miljøberedskab (MMB).

Besætningen som består af 16 mand, har et godt sammenhold og trives i en uformel tone hvor alle har medindflydelse på skibets aktiviteter.
Vi lægger vægt på fysisk træning og prioriterer træning i hverdagen i vores eget træningslokale ombord.

Skibet ligger normalt på 16 timers materielberedskab. Det vil sige at ved et miljøudkald iværksættes skibets alarmeringsliste og vagtholdet ombord klargør til sejlads
inden den øvrige del af besætningen møder for at kunne afgå inden for 16 timer af udkaldet. De 16 timers varsel medfører ikke hindringer for personellets bevægelsesfrihed, men i det tilfælde man ikke kan møde inden for varslet skal chefen orienteres.


Om stillingen

Du har som navigationsofficer ansvar for at skibets navigations- og GMDSS udstyr er operativt, samt planlægning af sejladsen inklusiv udarbejdelse af relevante NAVMOVE signaler.
Under sejlads vil du fungere vagtchef i samarbejde med skibets næstkommanderende og chef.

Opgaven som vagtchef kan inkludere at sejle formationssejlads med sat flydespærring i samarbejde med andet skib og i den forbindelse sørge for at skibene sejler i den rigtige retning i forhold til olieforureningen.

I forbindelse med sætning og bjærgning af skibets miljøudstyr (flydespærring og skimmere) vil du fungere som skibets sikkerhedsofficer på dækket.

Som skibets navigationsofficer indgår du i tørnen med chef og næstkommanderende som leder af Søværnets Mobile MiljøBeredskab (MMB), hvor opgaven er at dokumentere et hændelsesforløb og foretage bevisindsamling ved grundstødninger, kollisioner, overbunkringer og ved mistanke om udledning af mineralsk olie i danske farvande. MMB opgaven tørner med GUNNAR SEIDENFADEN så der året rundt er et MMB hold der kan indsættes af Maritime Assistance Service (MAS) i Forsvarets operationscenter.

Du vil også få muligheden for at fungere som skibets skoleofficer (SKO) og dermed have direkte indflydelse på uddannelsen af de taktiske kadetter.

På sigt vil der være mulighed for at blive udchekket som vagtchef på vores mindre søsterenhed METTE MILJØ og evt. en udchekning som chef på METTE MILJØ hvis det har interesse.

NAO har opgaven som skibets velfærdsofficer og sidder her som formand for velfærdsudvalget.

Er interessen der, kan du også blive skibets FUT officer og få ansvaret med at sikre et træningsniveau hos besætningen så alle kan holde deres FFB i orden.
GUTH sejladsprogram med øvelser og rutinesejlads ligger forholdsvis fast, men det forventes at du har en fleksibel tilgang til ændring af sejladsprogrammet. Dette kan forekomme ved operativt indsættelse i forhold til olieforureningsbekæmpelse.


Om dig

Du er premierløjtnant og uddannet taktisk officer i Søværnet.

Du fungerer i et uformelt miljø, hvor alle kender deres opgave, men alligevel er i stand til fungere som leder når dette kræves.

Du har solide navigations- og sømandskabsmæssige kundskaber der specielt udfordres ved manøvrering med 400m flydespærring koblet sammen med et andet skib.

Du er i stand til at arbejde selvstændigt, og kan se dig selv som en del af en mindre enhed, hvor alle udfylder nøglefunktioner om bord. Det er vigtigt, at du er motiveret og i stand til at arbejde i uformelt miljø hvor menneskekendskab er en daglig nødvendighed.

Du vil blive uddannet MMB leder, for at kunne deltage i miljøbordinger i forbindelse med beredskabsmæssige undersøgelser, eller mistanke om udledning fra skibe i danske farvande.
Du er ressourcebevidst, og det falder derfor naturligt for dig at prioritere mål og midler. Du informerer og kommunikerer klart og præcist på flere niveauer såvel ombord som i samarbejdet med Eskadren og Søværnets Officersskole.

Du har gode menneskelige egenskaber og er loyal både opad til og nedad til. Du kan begå dig i en uformel omgangstone og formår samtidig at være leder.

Vi stræber efter et godt work-life balance forhold og har derfor stor fleksibilitet i vagtplanlægning ligesom gode muligheder for evt. frihed under sejlads.


Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes efter protokollat af 23. maj 2019 til overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet.
Stillingen er indplaceret i løngruppe 3, som omfatter premierløjtnanter.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller over-enskomstansatte officerer i Forsvaret.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Er du interesseret eller ønsker du at vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte nuværende navigationsofficer Lasse Offersen, telefon 5217 5013, e-mail 3EGUTH-NAOA@fiin.dk eller chefen for GUNNAR THORSON OK Nils Strandbygaard på tlf. 41 30 99 05, e-mail 3EGUTH-CH@mil.dk

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår, kan du kontakte Forsvarsministeriets Personalestyrelse, HR-konsulent kaptajn Thomas Gjøll Hansen på telefon 32 66 59 08 eller på mail: FPS-THH@fiin.dk

Ansøgningsfristen er 21. august 2023, og samtaler gennemføres snarest herefter. Stillingen er ledig til besættelse og sker i koordination med din nuværende chef.

Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM 3. ESKADRE
3. Eskadre er en eskadre i Søværnet, som omfatter spændende og alsidige arbejdsplad-ser på sejlende enheder såvel som landtjenestesteder.
I 3. Eskadre får du ansvar og anerkendelse samt stor mulighed for personlig og faglig udvikling.

Eskadrens opgaver omfatter sømilitære opgaver med særligt fokus på farvandene i og omkring Danmark, herunder myndighedsopgaver af permanent karakter samt civilt relate-rede samfundsnyttige maritime opgaver.
3. Eskadres enheder løser Søværnets nationale opgaver 24/7/365.

Den største del af eskadrens enheder er beskæftiget med overvågning, suverænitets-håndhævelse, miljø- og transportopgaver samt søredning. Eskadrens enheder er desu-den beskæftiget med uddannelse af officerselever.
Ud over de mange skibe er 3. Eskadre endvidere ansvarlig for drift af Flådestationerne Frederikshavn og Korsør, Kystredningstjenesten samt Søværnets Overvågningsenhed, med decentralt placerede enheder rundt om i landet.
3. Eskadre passer på Danmarks farvande – altid!

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Frederikshavn Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Flådestation Frederikshavn, Flådestationen 1, 9900 Frederikshavn

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 21-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=184715&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5883006

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet