Studerende klar til at rykke mod nord for det rigtige job

Profilbillede

Der var tæt trafik af kommende dimittender på den stand, hvor fem virksomheder og Move North hejste flaget for Frederikshavn Kommune til Karrieredagene på AAU. De op mod 600 studerende viste stor interesse for at kigge mod nord efter praktikpladser, studieprojekter og jobåbninger

Op mod 600 studerende lagde vejen forbi standen, som Move North og fem lokale virksomheder fra Frederikshavn Kommune var fælles om til Karrieredagene på AAU den 28.-29. september. Virksomhederne oplevede, at de studerende viste engagement og stor interesse for at skabe relationer til virksomheden, allerede inden de afslutter deres uddannelse. Mange var interesserede i at udvide deres kendskab til virksomheden gennem et studiejob, en praktikplads eller et studieprojekt. Skiold, der udvikler og producerer innovative løsninger inden for korn, frø, foder og landbrug, er en af de virksomheder, der deltog i Karrieredagene:

"Det er vigtigt for os at være med under den fælles paraply, fordi vi er en nichevirksomhed, som mange ikke kender. Hvis vi stod der alene, ville vi drukne. På vores fælles stand fik vi mulighed for at møde de dygtige unge mennesker og lufte fremtidige studieprojekter, som flere af de studerende viste stor interesse for. Vi går efter nyuddannede kandidater, som vi selv kan bygge op, og som ønsker af blive hos os i en længere periode og bidrage til at udvikle nye løsninger", udtaler Jens Vinther Jensen, direktør Mølleri, Skiold.

Skiold havde i løbet af de to Karrieredage kontakt med ca. 100 studerende. Virksomheden anslår, at ca. 60 procent var dansksprogede og 40 procent talte engelsk. De kommer fra bl.a. Indien, Argentina, Peru, Mexico og Rumænien og repræsenterer et bredt spektrum af studieretninger inden for teknologi, energi og IT.

Vi spiller sammen på tværs

Skiold havde på standen selskab af Roblon, MAN Energy Solutions, ME Production og Victor Energi- & Køleteknik A/S, som har specialiseret sig inden for industrielle varmepumpeløsninger til fjernevarme- og forsyningssektoren. Hovedparten af gæsterne hos Victor Energi- & Køleteknik A/S var kommende maskinmestre og energiingeniører, som har de kompetencer, Victor er på udkig efter:

"Vi havde kontakt med mange studerende, som går på tredje semester og gerne vil skrive studieopgave hos os på fjerde semester. Når vi taler med de studerende på messen, giver det os den fordel, at vi kan målrette studieopgaven i forhold til det indhold, de studerende arbejder med", fortæller Sisse Zinn, Salg & Marketing assistent hos Victor Energi- & Køleteknik A/S.

For Victor er det vigtigt at deltage i Karrieredagene for at få den direkte kontakt med de studerende og placere virksomheden i deres bevidsthed, når de skal søge praktikplads og job. Samtidigt har det betydning at vise, at virksomheden er en del af Frederikshavn:

"Det er givende for os at vise flaget for vores egen virksomhed, men også for Frederikshavn. Dét og at erhvervslivet her mestrer at spille sammen på tværs af virksomhederne, og at vi har respekt for hinanden, giver en helt særlig synergi. Det vises tydeligt på standen, hvor vi sender studerende trygt videre til en anden virksomhed, hvis det er mere relevant for den studerende", lyder det fra Sisse Zinn fra Victor Energi- og Køleteknik A/S.

Victor har planer om også at deltage i Karrieredagene 2022 på en fælles stand og gerne med endnu flere virksomheder.

Større synlighed i 2022

Et kig i krystalkuglen tyder på, at Victor får selskab af endnu flere lokale virksomheder til Karrieredagene 2022. Frederikshavn Kommunes tiltrækningsindsats, Move North er blevet kontaktet af flere virksomheder, der har meldt sig på banen til at være med på en fælles stand i 2022.

"Vores lokale erhvervsliv er helt oppe i gear, og de har brug for specialiseret arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at vi får dygtige dimittender og studerende til at kigge mod nord. Vi har stærke kort på hånden i Frederikshavn Kommune. Jo flere virksomheder, der deltager på en fælles stand til Karrieredagene, jo større synlighed skaber vi om de gode praktikpladser, job og karriereveje i vores kommune", udtaler John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Virksomheder, højtuddannede og faglærte indenfor især det tekniske område kan benytte Frederikshavn Kommunes tiltrækningsindsats, Move North. Lokale virksomheder kan poste stillingsopslag, og jobsøgende kan indsende deres CV via hjemmesiden.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler