Region Nordjylland indtager førstepladsen med flot stigning i huspriserne

Foto: Simon Rye, indehaver og ejendomsmægler ved Mæglerhuset.
dato

Mens boligmarkedet oplever en blanding af udfordringer og muligheder på tværs af Danmark, er der en bemærkelsesværdig lysende stjerne i nord.

Ifølge de seneste tal fra Boligsiden har Nordjylland set en imponerende stigning på 4,8 procent i huspriserne fra fjerde kvartal 2023 til første kvartal 2024, hvilket placerer regionen i spidsen med højeste stigning, når vi ser på hele landet.

Mæglerhuset, et førende ejendomsmæglerfirma i Nordjylland, bekræfter den opmuntrende trend. Simon Rye, indehaver og ejendomsmægler ved Mæglerhuset, udtaler:

”Vi kan tydeligt mærke, at der for alvor er kommet godt gang i boligmarkedet igen her i 2024. Købelysten er for alvor kommet tilbage i Nordjylland. Det skyldes i høj grad, at der er kommet styr på inflationen, og så tyder noget på, at renten kommer til at falde. Det er to meget vigtige faktorer for boligmarkedet. Så vi har al grund til at se positivt på resten af 2024.”

På kommuneniveau viser tallene fra Boligsiden også en opmuntrende udvikling, når vi ser på tredje kvartal 2023 til første kvartal 2024. Aalborg -, Brønderslev -, Jammerbugt - og Frederikshavn Kommune oplever alle en stigning i huspriserne med hhv. 4,5%, 11,4%, 4,5% og 10,8%.

Det betyder, at Brønderslev Kommune, ud af de fire kommuner, kan trække i førertrøjen med en bemærkelsesværdig stigning på 11,4%. Disse tal afspejler meget godt den kontinuerlige vækst, som Mæglerhuset observerer i deres daglige arbejde med boligsalg i Nordjylland.

Den positive udvikling i Nordjylland illustrerer et marked i bevægelse, hvor faktorer som inflation og renteniveau spiller en afgørende rolle. Mæglerhuset forventer, at den positive udvikling vil fortsætte og skabe gode muligheder for både købere og sælgere i resten af 2024.

Kilde: Mæglerhuset